Laat uw pak stomen bij De Haagsche Tailor

U draagt graag een kostuum naar uw werk of als u uitgaat. Een goed gesneden kostuum zorgt ervoor dat u er altijd goed gekleed uitziet en maakt indruk. Daarnaast is een pak, of het nou confectie is of op maat gemaakt, een goede investering die ook met respect behandeld moet worden. Kleding zal altijd verontreinigd raken. De stoffen waaruit een kostuum is geweven, zijn vaak kwetsbaar en van natuurlijke oorsprong. Veel pakken zijn gemaakt van zuiver scheerwol, of speciale stoffen zoals kasjmier, mohair of alpaca-wol. Deze stoffen kunnen niet zonder problemen met water en zeep gereinigd worden.

Water en zeep tasten de haren van de geweven stoffen zodanig aan dat ze overeind komen te staan. Dit zorgt ervoor dat de stevigheid, de soepelheid en de glans van uw kostuum minder wordt. Daarnaast heeft een kostuum vaak een binnenwerk dat met lijmlagen aan elkaar gehecht zit. Deze lijmlaag verdraagt water en zeep slecht. Wilt u een kostuum reinigen, dan is chemische reiniging en stomen de beste oplossing.

Een pak stomen is vakwerk

Wanneer is het nodig om uw kostuum te stomen? Als u veel kostuums draagt die seizoensgebonden zijn, is het verstandig om ze voorafgaand aan opslag tot het juiste seizoen is aangebroken, een goede reinigingsbeurt te geven. Goed verpakt in een kledinghoes wachten ze dan schoon en gereinigd op de tijd waarop u ze weer uit uw kledingkast haalt.

Als uw kostuum vlekken vertoont, is het verstandig om uw pak te laten stomen. Elke vlek heeft zijn eigen aanpak. Reinigt u een pak verkeerd, dan kunnen de vlekken een permanent karakter krijgen. Stoomt u een pak niet op de juiste manier, dan kan de lijmlaag die de verschillende lagen bijeenhoudt plaatselijk loslaten zodat uw pak hinderlijke bobbelingen laat zien. De Haagsche Tailor heeft een eigen stomerij met de meest moderne apparatuur en wasprotocollen. Wij zorgen ervoor dat uw pak met respect wordt behandeld en in topconditie aan u wordt teruggegeven.

Een makkelijk bereikbare en centraal gelegen vestiging

De Haagsche Tailor staat bekend als een van de betere stomerijen in Den Haag en omstreken. Onze vestiging aan de Gedempte Gracht is zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer uitstekend te bereiken. Werkt u in Den Haag en komt u even langs om uw kostuums af te geven? Bij ons zult u voldoende parkeergelegenheid vinden zodat u snel verder kunt naar ue afspraken. Het kan voorkomen dat uw kostuum gemaakt is uit stoffen die een speciale behandeling vereisen. Overlegt u met ons en u kunt erop vertrouwen dat we de juiste wasvoorschriften secuur volgen.

Soms is het nodig dat aan je pak kleine reparaties worden uitgevoerd, bijvoorbeeld als naden losraken of de voering beschadigingen vertoont. De Haagsche Tailor is niet alleen een stomerij. Ook voor het repareren en vermaken van je kostuum kun je bij ons terecht. Download onze prijslijst alvast. Bij ons ben je van harte welkom.

Met spoed een broek inkorten, een pak op maat laten maken of simpelweg iets stomen?

Maak dan gebruik van onze spoedservice!