Laat uw pak stomen bij De Haagsche Tailor

Met een goed gesneden kostuum ziet u er altijd verzorgd uit. Een kostuum geeft een bepaalde zakelijke en elegante uitstraling die indruk maakt. Om deze uitstraling te behouden is het belangrijk om zorgvuldig met een pak om te gaan en het regelmatig te laten reinigen.

Zelf wassen is niet aan te raden en vaak ook niet mogelijk. De stoffen waarvan kostuums zijn gemaakt zijn meestal van natuurlijke oorsprong zoals zuiver scheerwol, kasjmier, mohair of alpaca-wol. Dit zijn kwetsbare stoffen die een speciale behandeling nodig hebben omdat water en zeep de haren van deze geweven stoffen zodanig aantasten dat ze overeind komen te staan. Hierdoor verminderen de stevigheid, soepelheid en glans van de stoffen en verliest het pak een deel van zijn uitstraling. Daarnaast heeft een kostuum vaak een binnenwerk dat met lijmlagen aan elkaar gehecht zit. Deze lijmlagen verdragen water en zeep slecht.

 

Een mooi kostuum is een investering. Om er zo lang mogelijk plezier van te hebben is het belangrijk om het pak goed te onderhouden en regelmatig te laten stomen of chemisch te laten reinigen.

 

Een pak stomen is vakwerk

Wanneer is het nodig om uw kostuum te stomen? Seizoensgebonden kostuums kunt u het beste laten reinigen voordat u ze opbergt. Goed verpakt in een kledinghoes blijven ze lang schoon en fris.

 

Het is verstandig om uw kostuum meteen te laten stomen zodra er vlekken opzitten om te voorkomen dat deze er niet meer uitgaan.

 

De stomerij van de Haagsche Tailor beschikt over de modernste apparatuur en wasprotocollen. Wij behandelen uw pak met respect en zorgen dat het weer in topconditie bij u terug komt.

Met spoed een broek inkorten, een pak op maat laten maken of simpelweg iets stomen?

Maak dan gebruik van onze spoedservice!